flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Посилення карантинних обмежень

05 квітня 2021, 14:53

У зв’язку з рішенням Київської міської ради від 31 березня 2021 року щодо запровадження у місті Києві більш суворих обмежень, з метою запобігання поширенню небезпечного вірусного захворювання, в період з 00 годин 00 хвилин 5 квітня 2021 року до 00 годин 00 хвилин 16 квітня 2021 року, на підставі постанови Кабінету Міністрів України № 392 від 20 травня 2020 року «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної корона вірусом SARS-CoV-2, і етапів ослаблення протиепідемічних заходів»,а також з метою убезпечити населення України від поширення гострих респіраторних захворювань та корона вірусу COVID-19, який віднесено до особливо небезпечних інфекційних хвороб, а також запобігти розповсюдженню вірусних захворювань серед працівників суду,  на період дії посилених карантинних обмежень до 19 квітня 2021 року, розпорядженням голови Дарницького районного суду м. Києва Щасної Т.В. від 02.04.2021 №26 встановлено особливий режим роботи суду, а саме:

  1. Запроваджено обов’язковий масковий режим у приміщеннях адміністративних будівель для працівників апарату суду, суддів, співробітників служби судової охорони, участників судових засідань та інших осіб, які перебувають у приміщеннях суду.
  2. Припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.
  3. Обмежено допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань, а також осіб з явними симптомами гострих респіраторних захворювань незалежно від їхнього процесуального статусу; допускати осіб до приміщень суду виключно у захисних масках (респіраторах, напівмасках тощо) та після температурного скринінгу.
  4. Суддям Дарницького районного суду м. Києва рекомендовано проводити судові засідання лише за участю учасників справи.
  5. У день судового розгляду, учасники судових проваджень, які прибули до Дарницького районного суду м. Києва, повинні знаходитися у холі на першому поверсі, біля посту охорони та у визначений час розгляду справи мають повідомити по телефону, або через співробітника судової охорони секретаря судового засідання про явку та очікувати від нього відповідного запрошення до зали судового засідання.
  6. З метою уникнення одночасного перебування великої кількості осіб у групах, співробітники служби судової охорони допускають до цивільної, адміністративної, кримінальної канцелярій та архіву суду для отримання процесуальних документів у приймальні дні по одній особі.
  7. Рекомендовано учасникам судових справ знайомитися з матеріалами справи після завершення карантину.
  8. Рекомендувано учасникам судових справ подавати до суду заяви про відкладення розгляду у зв’язку із введеними карантинними заходами або проводити розгляд справи у їх відсутності.
  9. Рекомендовати подавати заяви, клопотання, скарги, тощо за допомогою засобів поштового зв’язку та електронною поштою inbox@dr.ki.court.gov.ua, а також через скриньки прийому кореспонденції, розміщених на постах охорони в приміщенні суду.
  10. Результати розгляду звернень, які надходять до суду, надсилатимуться адресатам засобами поштового зв’язку або через системе «Електронний суд» чи на електронну адресу, вказану у зверненні.
  11. Припинено прийом вхідної кореспонденції безпосередньо працівниками загальної канцелярії, цивільною канцелярією, кримінальною канцелярією, канцелярією справ про адміністративні правопорушення, архівом суду;

- У зв’язку з припиненням роботи загальної канцелярії суду з прийому вхідної кореспонденції, крім дистанційних засобів, здійснювати через поштову скриньку, яку розміщено на посту Судової охорони. Одержана кореспонденція невідкладно передається до загальної канцелярії суду для подальшої реєстрації у встановленому законодавством порядку;

- В поштову скриньку суду здійснюється подання всіх процесуальних документів у справах (позовних заяв, заяв, скарг, відзивів, клопотань, заяв про отримання копій судових рішень, інших заяв та клопотань у судових справах), звернень до суду з інших питань, окрім клопотань органів досудового розслідування у кримінальних провадженнях;

- Вся кореспонденція, що надходить на електронну адресу суду, до підсистеми «Електронний суд», засобами поштового зв'язку та через скриньку поштової кореспонденції, розміщеної на посту охорони, реєструється у звичайному порядку.

  1. Працівникам суду та відвідувачам суду дотримуватись правил гігієни та рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України, в тому числі щодо використання медичних масок, в умовах карантину, викликаного поширенням COVID-19.

 

 Про подальші зміни в графіку роботи суду буде повідомлено додатково, з повагою та порозумінням прес-центр Дарницького районного суду м. Києва.