flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Cпростування недостовірної інформації, оприлюдненої в мережі інтернет під назвою «Секретарь судит вместо судьи».

30 липня 2019, 16:40

Прес-служба Дарницького районного суду міста Києва спростовує недостовірну інформацію, оприлюднену в мережі інтернет під назвою «Секретарь судит вместо судьи».

Адвокат Коробко Дмитро Вікторович 22 липня 2019 року об 11:35:44 оприлюднив у мережі інтернет за посиланням  https://pauluskp.livejournal.com/1171772.html відео під назвою «Секретарь судит вместо судьи», яке 29 липня 2019 року о 17:51 було поширене в соціальній мережі Facebook.

У відео йдеться про те, що справу про притягнення Барінова О.С. до адміністративної відповідальності за статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення, інтереси якого представляв захисник Коробко Д.В., розглядала секретар, а не суддя Дарницького районного суду міста Києва Щасна Т.В.

Викладена в сюжеті інформація в цілому не відповідає дійсності.

Розгляд вказаної справи було призначено на 12 липня 2019 року о 10:10 та викликано в судове засідання учасників дорожньо-транспортної пригоди. Оскільки до суду з’явився лише захисник Коробко Д.В., а учасники дорожньо-транспортної пригоди до не прибули, розгляд справи було відкладено, про що повідомлено останнього.

Відповідно до вимог статті 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» розгляд справ у судах відбувається відкрито, крім випадків, установлених законом. Особи, присутні в залі судового засідання, представники засобів масової інформації можуть проводити в залі судового засідання фотозйомку, відео- та аудіозапис з використанням портативних відео- та аудіотехнічних засобів без отримання окремого дозволу суду, але з урахуванням обмежень, встановлених законом.

Судове засідання у цій справі не проводилося, суддя не виходила до зали судових засідань, а у кабінеті помічників захиснику було повідомлено про відкладення розгляду справи та повторний виклик учасників до суду
на 23 липня 2019 року.

Прес-служба Дарницького районного суду міста Києва наголошує на неприпустимості поширення недостовірної інформації, а також спроб  використання її для впливу на суд.