flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі № 753/13729/23

16 листопада 2023, 10:05

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/13729/23

провадження № 2/753/6619/23

 

У Х В А Л А

про прийняття уточнення позову

 

"02" листопада 2023 р. Дарницький районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді

за участю секретаря

Котвицького В.Л.

Володько С.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Києві цивільну справу за позовом Джулай Юлії Михайлівни до Міністерства юстиції Російської Федерації про відшкодування моральної та матеріальної шкоди, завданої внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, -

В С Т А Н О В И В :

 

У провадженні Дарницького районного суду міста Києва перебуває цивільна справа за позовом Джулай Юлії Михайлівни до Міністерства юстиції Російської Федерації про відшкодування моральної та матеріальної шкоди, завданої внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Ухвалою судді Дарницького районного суду м. Києва від 18.10.2023 відкрито провадження по справі за правилами загального позовного провадження.

У судове засідання позовач та її представник з'явились, позивачем подано до суду заяву про уточнення позову в частині найменування відповідача, відповідно до якої позивач просила вважати відповідачем - Російську Федерацію в особі Міністерства юстиції Російської Федерації

Представник відповідача у судове засідання не з'явився.

Згідно з п. 2 ч. 2 ст. 49 ЦПК України крім прав та обов`язків, визначених у статті 43 цього Кодексу: позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

У відповідності до ч. 3 ст. 49 ЦПК України до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

За правилами ч. 3 ст. 279 ЦПК України, якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Зважаючи на викладене, суд вбачає підстави для прийняття заяви про уточнення позову.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 49, 258, 260, 261 ЦПК України, суд,-

 

ПОСТАНОВИВ:

 

Прийняти уточнення позову у цивільній справі.

В подальшому розглядати справу за позовом Джулай Юлії Михайлівни до Російської Федерації в особі Міністерства юстиції Російської Федерації про відшкодування моральної та матеріальної шкоди, завданої внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України з урахуванням уточнення найменування відповідача.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 353 ЦПК України заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції, якщо, скаргу подано на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. (п.4 ч. 5 ст.357 ЦПК України)

 

 

Суддя

В.Л. Котвицький