flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення про особливий режим роботи суду.

18 березня 2020, 18:10

На підставі ч.2 ст.24 закону України «Про судоустрій і статус суддів», Закону Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)», Указу Президента України від 13 березня 2020 року № 87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19:

  • Тимчасово, з 19 березня по 03 квітня 2020 року суддям Дарницького районного суду м. Києва за можливості зупинити або перенести розгляд справ у судових засіданнях за участю учасників судового процесу та припиняється пропуск осіб до залів судових засідань на час вжитих заходів.
  • Зазначені обмеження не можуть стосуватись розгляду:

а) клопотань про надання дозволу на проведення слідчих (розшукових) дій;

б) скарг у кримінальних провадженнях на дії, бездіяльність чи рішення слідчих органів;

в) здійснювати розгляд кримінальних проваджень, цивільних та адміністративних справ, справ про адміністративні правопорушення, участь в яких сторін не є обов’язковою, за наявності відомостей про їх повідомлення про дату, час і місце розгляду справи. У разі надходження на адресу суду клопотань учасників процесу про розгляд справи за їх участю, суд може відкладасти судове засідання на іншу дату, із обовязковим повідомленням учасників провадження.

г)інші справи, які потребують невідкладного розгляду за рішенням головуючого

  • У день судового розгляду, учасники судових проваджень, які прибули до Дарницького районного суду м. Києва, повинні знаходитися у холі на першому поверсі та у визначений час розгляду справи мають повідомити по телефону, або через співробітника судової охорони секретаря судового засідання про явку та очікувати від нього відповідного запрошення до залу судового засідання.
  • Рекомендувати учасникам судових процесів:

- знайомитися з матеріалами справ після завершення карантину;

- для повідомлення суду про заяви, клопотання використовувати альтернативні шляхи звернення (електронну пошту, телефон та засоби поштового звязку).

  • Самостійне переміщення учасників судового процесу по суду не дозволяється.
  • Громадяни які прибули до суду для написання або подачі заяв, скарг чи інших документів пропускаються до приміщення суду за умови перебування біля загальної канцелярії суду не більше двох осіб одночасно. Також біля посту Судової охорони розміщено поштову скриньку для прийому вхідної кореспонденції. Одержана кореспонденція невідкладно передається до загальної канцелярії для реєстрації у встановленому законодавством порядку. Інформацію про реєстрацію та подальший рух поданої через поштову скриньку суду вхідної кореспонденції надавати громадянам за телефоном 044-575-90-29
  • На час проведення карантинних заходів, зупинити проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку.

Просимо з порозумінням ставитися до тимчасової ситуації яка склалася, бережіть своє здоров’я і здоров’я інших громадян!

Слідкуйте за оновленням інформації на офіційному сайті суду.